zajímavá místa a příběhy v Úvalech a okolí...

Inline stezka z Klanovic na Tvrz Hummer

Žádné komentáře
Dlouhou dobu jsem hledal v okolí Úval kvalitní stezku na inline brusle. Nějakou kam by se dalo za pár minut dojet autem a k večeru se projet. Není špatná stezka Dolní Počernice - Dolní Měcholupy, ale minimálně začátek stezky už má starší hrbolatý povrch, křížení se silnicí a také po věčně ucpané Českobrodské není úplně rychle dostupná. V Hradešíně je asfaltová cesta od silnice přes Hradešínský les, ale tady je zase hodne ostré klesání, které prakticky znemožnuje normální jízdu a stále jen brzdíte. Pokud jste hodně zkušený jezdec, tak to můžete zkusit a zažít adrenalin, ale opakovat to už nebudete chtít.

Klanovice - Tvrz Hummer

Opravdu kvalitní stezka je ale z Klánovic na tvrz Hummer. Měří sice jen 2,6 km tam a zpět, ale kvalita a šířka se opravdu dá porovnávat se stezkami jako je třeba Poděbrady - Nymburk nebo pražké stezky v Troji a Modřanech.

zdroj Mapy.cz

Začíná v Klánovicích na křížení ulic Slatinská a Jeníkovická a poznáte ji podle bílé závory. Zde se dá i relativně pohodlně zaparkovat a vyrazit.


 
Po cestě je i malé kryté odpočívadlo, kde je možné se na chvíli zastavit a posadit.


Na konci stezky cesta navazuje na most přes dálnici, kde za mostem už je povrch hodně nekvalitní a jezdit se na něm nedá. Pokračují už jen běžci a cyklisté.


Vedle dálničního mostu se nachází Tvrz Hummer, kde vás možná zarazí oběšenec houpající se na oprátce. Tak se nelekněte. Tvrz nemá žádné historické pozadí. Přírodní zábavní park ve středověkém stylu vznikl v roce 2005 na místě bývalé skládky.



Stezka jako celek je opravdu dobrá a na večerní protažení po dlouhém dni ideální. Pokud to dáte 4x tak máte pohodových 10 km a to už se člověk i zahřeje. Menší nevýhoda oproti zmiňovanám velkým stezkám je, že u této nejsou žádné stromy nebo skály, proto pokud jen trochu fouká vítr tak to minimálně v jednom směru pocítíte. Proto se vám bude zdát pocitově o něco delší. Má trochu klesání a stoupání, ale nic dramatického. Výhodou je zase malý provoz, občas cyklista nebo běžec. Takže může být ideální i pro začínající bruslaře nebo pro učení vašich dětí.




  • Líbí se vám tento článek? Dejte nám o tom vědět...

Žádné komentáře :

Okomentovat