zajímavá místa a příběhy v Úvalech a okolí...

Inline stezka "Kostelec - Brandýs" je to nejlepší co tu máme..

Žádné komentáře
Venku bylo hezky, tak jsme se konečně vypravili na inline stezku u Brandýsa nad Labem. Jezdíme Poděbrady, Počernice, Modřany, Tróju, ale do Brandýsa nás to nikdy netáhlo. Velká škoda. To co tam v roce 2010 udělali je jednoznačně jedna z nejlepších stezek co tady jsou. Dlouho jsem nejel tak dobrou jízdu. Trasa vede z Kostelce nad Labem, podél Labe, do Brandýsa nad Labem až k zámku a má něco jako 7-8 km. Takže otočka za cca 15 km. Pokud pojedete z Brandýsa, tak auto nechte přesně tady. Nechávají to tam všichni a místa je tam dost. Jen se nelekněte, že posledních cca 100 metrů cesty co vede k parkoviště je hodně úzkých. Doporučuju se dobře podívat zda někdo nejede v protisměru. Protože jinak budete couvat. Je tam místo sotva na jednou auto. Lepší je to z Kostelce, tam to nechte tady. Tady žádná zrada není a u mostku ještě můžete nakrmit rodinku nutrií :)
Stezka je po celé délce velmi kvalitní, až bych řekl špičková. Povrch je prý z roku 2010, takže žádné kořeny, praskliny nebo vydrolený asfalt. Neviděl jsem jedinou díru. Z parkoviště jsme se vydali směrem na Kostelec. Zarazilo mě, že oproti jiným stezkám tady nebyl skoro nikdo. Bylo slunečno a opravdu prázdná stezka. Když to srovnám s proplétáním mezi lidmi v Modřanech nebo uhýbání kočárkům a cyklistům v Poděbradech...tady luxus :)



Po cestě jsou každou chvíli odpočívadla nebo asi 3 stánky s občerstvením.


Okolní výhledy jsou dokonalé. Labe, příroda, občas vám nad hlavou nízko prolétne letadlo.




V Kostelci jsme se otočili a jeli stejnou cestou zpět. Přejeli jsme naše parkoviště v Brandýse a pokračovali do města, dokud nás cesta pustí.





I tady je stezka špičkově upravena, až se mi nechce věřit, že jsme v ČR. Přijde mi to spíše jak někde v Německu nebo Švýcarsku.


Až končíme u Zámku Brandýs nad Labem. Dále to už po asfaltu nejde. Prý se dá přecupitat po kostkách pár desítek metrů a pak se dá pokračovat na Lázně Toušeň. To zkusíme příště a dáme vědět. Ale byl to skvělý zážitek a jednoznačně jedna jedna z nejlepších tras co se tady v okolí Prahy dá projet. Pro Pražáky je to výrazně lepší varianta než Poděbrady.


  • Líbí se vám tento článek? Dejte nám o tom vědět...

Žádné komentáře :

Okomentovat