zajímavá místa a příběhy v Úvalech a okolí...

Inline stezka v Klánovicích II.

Žádné komentáře
Nedávno jste si mohli přečíst o kratší, ale kvalitní inline stezce z Klánovic na Tvrz Hummer. Pokud je ale velké horko, slunce praží a ještě na poli okolo stezky probíhají "žně" není moc příjemná. Vyzkoušel jsem proto její "prodloužení" až téměř ke klánovickému nádraží. Není to přímo klasická  inline stezka, ale jedná se o nevytíženou asfaltovou cestu na kraji města a na běžnou projížďku zcela vyhovuje. Zároveň je to "zóna", proto tu není běžný provoz. Z jedné strany jsou rodinné domky a ze druhé začínající klánovický les. Stín lesa a specifická vůně místních dubů podél cesty dělají moc příjemnou atmosféru. Jedna cesta má 1,6 km a za hodinu jízdy jsem potkal jen 2 auta. První bylo hasičské kropící cestu a druhé bylo známého moderátora Libora Boučka, který tu asi bydlí nebo má chatu. Zrovna nasedal do auta a spořádaně počkal až projedu, abych nemusel brzdit. Pokud ho toužíte potkat tak máte šanci.



Pokud by někoho napadlo, že se obě stezky dají spojit a projet si celou trasu cca 3 km tak nedoporučuji. Ulice Jeníkovická, která obě spojuje je v tragickém stavu a jízda po ní je velké trápení, poskakování, přecházení a pro začínající bruslaře je cesta až nebezpečná.

Tip na závěr... pokud po jízdě budete potřebovat rychle doplnit energii tak velmi doporučuji nedalekou vyhlášenou cukrárnu Junior Café (na mapě). Je to takový malý Ovocný Světozor, který možná znáte z Prahy.
  • Líbí se vám tento článek? Dejte nám o tom vědět...

Žádné komentáře :

Okomentovat